Hoe gaat het UIT Vormingsjaar om met de coronamaatregelen?

Zoals je misschien al hebt gelezen bestaat ons tussenjaar uit verschillende onderdelen: stages bij een maatschappelijke organisatie en de kerk, trainingen en coaching. Al deze onderdelen gaan op dit moment gewoon door, maar hierbij volgen we de richtlijnen van het RIVM nauwkeurig.

Zo vinden de trainingen nu online plaats en is er coaching via videobellen. Voor de stages zijn online alternatieven gezocht samen met de maatschappelijke organisaties en kerken. Ook hebben we deze periode bewust stilgestaan bij thema’s als: eenzaamheid en omzien naar elkaar. 

Gaat het UIT-jaar door in september?

Jazeker! We hebben ons niet laten tegenhouden door het heersende coronavirus en dit zullen we komend jaar ook niet doen. We zijn nog aan het onderzoeken hoe het UIT-jaar weer gaat starten in september, maar we hebben de afgelopen twee maanden ontdekt hoeveel er mogelijk is. Het UIT-jaar kan hierdoor gewoon doorgaan.

We hebben goede hoop dat de verschillende onderdelen weer fysiek kunnen starten vanaf september. In onze trainingen kunnen we goed 1,5 meter afstand houden: we werken met een kleine groep en hebben beschikking tot een gebouw waar veel ruimte is.

Maar we volgen de maatregelen op de voet. Mochten de maatregelen fysieke ontmoetingen niet toelaten, dan hebben we inmiddels voldoende ervaring om ook op afstand een mooi programma aan te bieden!  

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close