Het UIT Vormingsjaar van 2020 zit erop! De studenten blikken terug.

Dat het een confronterende, maar ook hoopvolle ontdekkingstocht is geweest, blijkt wanneer we de presentaties te horen krijgen van Harmke en Maiko, onze twee UIT-studenten. Het is dinsdagmiddag 30 juni. Morgen begint een nieuwe maand en ook een nieuw hoofdstuk voor zowel hen als voor de medewerkers van het UIT Vormingsjaar.

Een jaar apart

Het afgelopen jaar hebben de studenten ervoor gekozen om een jaar apart te zetten om hun identiteit onder de loep te nemen, hun geloof praktisch vorm te geven en te onderzoeken welke richting ze willen opgaan in hun leven. De presentaties van de studenten zijn erg verschillend en leren ons veel over de impact van het UIT Vormingsjaar.

Unieke verhalen

Het is al snel duidelijk dat het jaar niet makkelijk in één woord te beschrijven is. Van punaises tot gitaarspel; er komt van alles voorbij aan ervaringen en leerprocessen. Dankzij de unieke identiteiten van de studenten is het jaar voor de één een andere belevenis dan voor de ander. En dat is maar goed ook. Het gaat erom dat ze beter leren kennen welke jas hun het beste past, het is niet de bedoeling dat ze allemaal met dezelfde jas het jaar weer verlaten. God heeft ons juist geschapen met onze eigen veelkleurige identiteit.

Afscheid

Aan het eind van de presentaties proosten we op de studenten en op de toekomst met mierzoete kinderchampagne. En ’s avonds ronden we het UIT-jaar definitief af met certificaten en veel gezelligheid. Met een hoopvolle blik en een extra dosis zelfkennis op zak nemen de studenten afscheid.


Benieuwd geworden naar het UIT Vormingsjaar?

Lees hier meer over ons programma of check onze socialmediakanalen.

Of stuur vrijblijvend een mail naar info@uitjaar.nl.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close