De start van het UIT Vormingsjaar 2020-2021

Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.

Jeremia 29:11

Er zijn weer nieuwe gezichten te zien in het gebouw van Youth for Christ Zwolle. En wel zes nieuwe gezichten! Het UIT-jaar is weer gestart. De startweek zit erop, maar het jaar is nog maar net begonnen en wat gaan we weer een mooi jaar tegemoet…! Maar eerst een korte terugblik op de startweek:

Kennismaking

De eerste ontmoeting voor de zes studenten vond plaats op dinsdag 1 september. Deze dag stond dan ook in het teken van kennismaken met elkaar. Daarnaast werd het programma voor het komende jaar toegelicht aan de studenten en bakten ze voor zowel henzelf als de hongerige vrijwilligers van het UIT-jaar overheerlijke pannenkoeken.

Op woensdag waren er verschillende maatschappelijke organisaties op bezoek. Medewerkers van Youth for Christ, het Leger des Heils, Geloof in Taal en Hart voor Zwolle vertelden over de mogelijkheden om bij hun organisatie stage te lopen gedurende het UIT-jaar. Daarnaast kregen de studenten die dag de gelegenheid om na te denken over hun leerdoelen.

Zwolle by bike 🚲

Donderdag konden ze even bijkomen van alle informatie en vrijdag werd vooral hun fysieke uithoudingsvermogen en kennis van Zwolle op de proef gesteld. Ze deden verschillende opdrachten terwijl ze op de fiets door de stad heen reden en werden hierbij uitgedaagd om ook wat van Gods Liefde te verspreiden.

Kamperen

Na het eten stapten ze weer op de fiets, ditmaal naar Camping de IJsselhoeve, waar ze bij aankomst hun tentjes op mochten zetten en hun eigen UIT-jaartruien in ontvangst namen. De vrijdagavond werd afgesloten met vierentwintig lichtpuntjes in een inktzwarte nacht; een fakkeltocht in het teken van loslaten van de lasten die een ieder met zich mee draagt.

Na het opruimen van de tentjes op zaterdagochtend, vond er een geestelijke teambuilding plaats, met als thema kennismaken en samen groeien. Gesprekken over kwetsbaar durven zijn en ruimte geven aan elkaar vulden de ochtend en vormden een mooie gelegenheid om meer van elkaar te leren en samen met God bezig te zijn.

Hoopvol

Na zo’n mooie start van het nieuwe UIT-jaar mogen we er met zekerheid in geloven dat er een hoopvol jaar voor ons ligt. Een jaar waarin God ons geluk voor ogen heeft en met ons mee wandelt op onze ontdekkingstocht door dit leven.

Wij wensen deze zes veel zegen toe in het komende jaar bij UIT!


Benieuwd wat de studenten dit jaar allemaal zullen beleven? Volg ons dan op Facebook, Instagram of natuurlijk via deze site.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close