Ervaringen Dennis

Dennis (19 jaar) deed in 2013/2014 UIT

“UIT is een leerzaam en tof vrijwilligersjaar. De groep is heel gezellig en er hangt een sfeer die ik niet eerder heb ervaren. Dit maakt het werk nog leuker. Naast het optrekken met jongeren is er genoeg tijd voor grapjes en ontspanning.”

Ontwikkeling

“Ik leer enorm veel hier. Zo heb ik geleerd om structuur aan te brengen in mijn werk en om beter te plannen. Dit vond ik altijd heel moeilijk, maar mijn begeleiders nemen de tijd om me hierin verder te helpen. Ik neem nu makkelijker initiatief. Ik durf iets te doen met mijn ideeën omdat ik me hier thuis voel. Iedereen is open en vriendelijk. Ik stap nu gewoon op iemand af voor een gesprekje. Dat deed ik voor dit jaar echt niet. Ik sta nu zelfs voor groepen!”

Jongerenwerk

“Het is erg tof om met jongeren op te trekken en een band met ze op te bouwen. Ze staan voor mij open en soms willen ze meer weten over mijn geloof. Daar heb ik dan goede gesprekken over. Mijn grootste uitdaging is om verantwoordelijkheid te nemen bij de pannakooi. Soms twijfel ik hoe ik moet reageren als ik iets zie wat niet goed gaat. Dan ben ik niet duidelijk genoeg of zeg ik maar niks. Ik wil nog veel meer leren over hoe ik een leider kan zijn. Dat is ook handig voor mijn vervolgopleiding in de jeugdzorg!”

Geloof

“Mijn geloof is dit jaar ontzettend gegroeid. Ik ben eerder bijna van mijn geloof afgestapt, maar hier kon ik anderen meenemen in mijn zoektocht. Nu zie ik Jezus als mijn vriend, ik kan altijd bij Hem terecht. Dat ik stappen in mijn geloof heb gezet, komt doordat het hier echt wordt geleefd. God wil dat wij elkaar opbouwen. En dat gebeurt hier.”

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close