Ervaringen Henny

Henny (24 jaar) deed in 2016/2017 UIT

“In augustus heb ik mij op de valreep aangemeld voor het UIT-jaar. Je kan wel zeggen dat ik nogal met mezelf in de knoop zat, niet wist wat ik wilde en me behoorlijk verveelde. Zowel thuis als met werk zoeken ging het niet echt lekker.

Ik was zoekende naar welke kant ik op wilde met mijn leven. Het leek me goed om nieuwe ervaringen op te doen, meer zelfvertrouwen te krijgen en sociale contacten aan te gaan, en daardoor steviger in mijn schoenen te komen staan.

Ook wilde ik graag dienen in Gods koninkrijk en groeien in discipelschap. Leren hoe ik in het normale leven op een bijzondere manier verschil kan maken. Uit mijn comfortzone stappen.”

Er even tussenuit

“Tijd dus om iets heel anders te gaan doen. Ik ontdekte het UIT-jaar en dacht: ik heb toch niets te verliezen, dus laat ik eens gaan kijken. En heb toen de beslissing genomen om het UIT-jaar te gaan volgen.

Ik woon zelf niet in Zwolle, maar het was juist leuk om de stad beter te leren kennen. Tijdens het UIT-jaar ging ik in de kost bij een gezin in Zwolle. Het was enorm goed voor mijn zelfstandigheid, en ik voelde mij heel erg thuis bij het gastgezin.”

Trainingen

“De trainingen in het jaar waren gebaseerd op 3 hoofdlijnen: Wie is God?, Wie ben ik? en Waar wil ik naartoe?

Het ging over veel verschillende onderwerpen: van loopbaanoriëntatie tot aanbidding, van de vier evangeliën tot plannen & organiseren en van Gods vaderhart tot discipelschap en nog veel meer.

Elke dinsdag kregen we deze trainingen van bijvoorbeeld coaches, social workers, vrijwilligers, kerkwerkers of van de mensen van Youth for Christ zelf. En laat ik vooral de stille tijd, de huddel en mooie gesprekken met mijn coach niet vergeten!”

Dienen in de stad & kerk

“Daarnaast heb ik een jaar lang 1,5 dag per week mogen rondlopen in de buurthuiskamer Bij Bosshardt, onderdeel van het Leger des Heils Zwolle.

Ik vond het altijd heel spannend om contact te leggen en gesprekken aan te gaan met onbekenden. Dat heb ik daar volop kunnen oefenen. Ik heb veel mooie mensen ontmoet en gesprekken aangeknoopt; over koetjes en kalfjes, maar ook over diepere onderwerpen. 

Verder ging ik aan de slag in mijn eigen kerk. Ik deed er al van alles, maar het leek mij wel een mooie uitdaging om iets nieuws te gaan doen. Iets wat buiten mijn comfortzone lag: het kinderwerk. Dus zo gebeurde het dat ik mee ging helpen in de crèche, bij de allerkleinsten. En ik bleek het nog leuk te vinden ook!”

Leren door te ervaren

“Het UIT-jaar was voor mij een leerzaam, interessant en afwisselend jaar. Ik heb nieuwe ervaringen opgedaan, veel mensen ontmoet en vrienden gemaakt en ben gegroeid. Kinderwerk, gesprekken met bezoekers in de huiskamer, voor het eerst zelfstandig wonen en mij kwetsbaar opstellen. Hiervoor durfde ik dit alles echt niet.

Daarnaast zijn mijn relatie met God en mijn geloof enorm versterkt. Iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb geleerd dat ik Zijn waardevolle en geliefde dochter ben, dat ik er mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben.

Het leuke van het UIT-jaar is dat het zo afwisselend is, en dat je leert door de trainingen, maar vooral door in de praktijk bezig te zijn.

Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik kan nu zeggen dat ik geen seconde spijt heb gehad van mijn beslissing om er een jaar tussenUIT te gaan!

Dus heb je vragen en ben je op zoek naar antwoorden? Wil je je relatie met God verdiepen?

Twijfel je? Of weet je niet wat je hierna wilt gaan doen?
Ga er dan een jaartje op UIT!”

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close