Ervaringen Jop

Jop (20 jaar) deed in 2015/2016 UIT

“’En ik kijk naar jou UIT!’ Dit was mijn legendarische zin in het eerste spotje voor het UIT Vormingsjaar. Beetje cliché, maar toch heel waar! Ik zou dit jaar iedereen aanraden!”

Uitstappen

“In het UIT-jaar stap je even uit je ‘normale’ dagelijkse leven. Uit de normale gang van zaken, uit het studentenleventje, uit je comfortzone, uit alle verwachtingen voor het komende jaar.

Ik zou gaan studeren, maar ik werd niet toegelaten op de hogeschool. Hoewel dit eerst vervelend was, ben ik achteraf ontzettend dankbaar en opgelucht dat ik dit tussenjaar heb gedaan. Ik heb veel geleerd over mezelf, over God, over anderen, over mijn krachten, maar ook over mijn zwaktes. Ik werd uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en spannende activiteiten te ondernemen. Zo heb ik dit jaar met jongerenactiviteiten meegedraaid, een jongenskamp opgezet, muziekbegeleiding gedaan bij de lunches en bidstonden, en ben ik zelfs eindverantwoordelijke geweest bij de panna.”

Lessen

“Ik begon het UIT-jaar met de vragen: wie ben ik en wat kan ik?

Ik wist niet wat ik moest verwachten van dit tussenjaar. Toch heb ik meer geleerd en ervaren dan ik ooit had verwacht. Elke dinsdag hebben we uitgebreid les gekregen van coaches, mentors, dominees, vrijwilligers en social workers. Ik heb geleerd over wie ik ben, wie Jezus is, over leiderschap en discipelschap, contact maken en nog veel meer.”

Jongerenwerk

“Maar wat mij het meest heeft geholpen een antwoord te vinden op mijn vragen, zijn de activiteiten. Vooral door de panna: daar heb ik leiding leren nemen door erin te oefenen. Ook heb ik geleerd dat ik jongeren een uitdagende en ontzettend leuke doelgroep vind!

Door het jongenskamp dat we hebben opgezet, heb ik veel geleerd over organiseren en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook daarin heb ik verantwoordelijkheid leren nemen – in afspraken, in plannen en in keuzes maken.”

God

“Ik heb ook veel over God geleerd. Ik heb nergens zoveel verschillende kerken bij elkaar zien komen, die met liefde een discussie aangaan en elkaar in hun waarde laten. Ook degenen die het allemaal niet zo goed weten zijn welkom en worden omarmd.”

Uiteindelijk is dat misschien ook wel het mooiste aan Youth for Christ Zwolle en een prachtige boodschap aan de jongeren die we ontmoeten.”

Aanrader

“Het UIT-jaar biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, God te leren kennen, te dienen in de wijk en in de kerk, en veel vriendschappen op te bouwen. Dus als je nog een keuze moet maken voor komend jaar, sluit UIT dan niet uit! 😉”

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close