Programma

Tijdens het UIT Vormingsjaar stap je een jaar lang UIT je eigen routine. Het UIT-jaar staat compleet in het teken van het ontdekken van jezelf, God en hoe jij van betekenis kunt zijn met jouw leven.

Centrale vragen

In het tussenjaar staan drie vragen centraal: 

  • Wie ben ik?
  • Wie is God? 
  • Waar wil ik naartoe?

UIT-halfjaar

Vanaf 1 februari 2022 biedt UIT ook een halfjaartraject aan.

Weekprogramma

Hoe ziet een week in het UIT Vormingsjaar er nu uit?

  • Eén dag in de week volg je trainingen over verschillende thema’s.
  • Eén keer in de week krijg je individuele coaching of groepscoaching (huddel).
  • Gemiddeld twee dagen in de week ben je bezig met vrijwilligerswerk voor je stad.
  • Eén dag ga je aan het werk in je kerk.

Elke dinsdag is de vaste trainingsdag in Zwolle, de andere activiteiten worden per student ingepland op de overige dagen van de week. Je kunt jouw UIT-programma dus flexibel indelen!

Het programma bestaat dus uit vier onderdelen: training, coaching, werken in de stad en werken in de kerk. Deze onderdelen beslaan samen 30 uur per week.

Training

Op de wekelijkse trainingsdag staat ontmoeting centraal en ga je aan de slag met twee verschillende thema’s. Voorbeelden van deze thema’s zijn: reflecteren, discipelschap, feedback, geloofstwijfel, loopbaanoriëntatie, gebed, plannen en organiseren, drama, sociale gerechtigheid en lijnen door de Bijbel.

De trainingen worden gegeven door vrijwilligers uit de lokale context, met ieder hun eigen expertise.2

In het UIT Vormingsjaar krijg je training op de dinsdag. Het halfjaartraject van UIT heeft twee wekelijkse trainingsdagen: dinsdag en vrijdag.

Coaching

We willen je graag begeleiden bij jouw groeiproces en de ontwikkelingen die je doormaakt. Dit proces kan spannend en lastig zijn. We willen je daar zo goed mogelijk bij ondersteunen.

Daarom krijg je in het UIT-jaar een eigen coach en word je onderdeel van een ‘huddel’. Dat is een kleine groep waarin je leert te luisteren naar God. Je gaat in gesprek over de stappen die je zet, zodat je steeds meer groeit in je relatie met God en in het navolgen van Jezus.

De coach begeleidt je door het creatief tussenjaar heen, bij hem/haar kun je altijd terecht met je verhaal. Het is iemand met wie je een band opbouwt en die je helpt verder na te denken over jezelf en welke stappen je kunt gaan zetten.

Voor het UIT-jaar begint, houden we met jou een intake zodat we wat meer info over je kunnen krijgen. Zo kunnen we een coach zoeken die bij je past, en die bereid is er voor jou te zijn en je veiligheid te bieden.

Werken in de stad

Gemiddeld twee dagen per week ben je bezig met vrijwilligerswerk in je eigen woonplaats. Je leert namelijk niet alleen van trainingen en gesprekken, maar juist ook door te doen en te ervaren.

Wat betekent het eigenlijk om kind van God te zijn, in een stad/wijk die Jezus niet meer kent? En hoe kun jij van betekenis zijn, niet ver weg maar juist dicht bij huis? Door vrijwilligerswerk te doen deel je niet alleen uit aan anderen, maar kun je ook jezelf verder ontwikkelen.

Je kunt aan de slag gaan bij Youth for Christ Zwolle of Kampen, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook aan het werk bij het Leger des Heils, de Gift City, de kringloopwinkel, Hart voor Zwolle of Geloof in Taal.

Samen met jou bekijken we welke plek het best bij jou past, waar jij je talenten kunt inzetten en waar je uitgedaagd kunt worden.

Werken in de kerk

Een dag in de week werk je bij je kerk. Door aan de slag te gaan in je eigen kerk ontdek je hoe het is om onderdeel te zijn van een gemeenschap van christenen.

Je leert uitdagingen aangaan en je plek te vinden én in te nemen binnen je kerk. Daarnaast kun je een belangrijke bijdrage leveren aan je kerk. Een mooie ontdekkingstocht, voor jou én voor je kerk!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close